Ha unod a paradicsomos változatot, akkor ezt a verziót kipróbálhatod.
Kell hozzá némi speciális összetevő:
15dkg lasagne tészta (6 lap)
12,5dkg túró
28dkg tejföl (2 pohár)
5dkg füstölt gabonakolbász
5dkg szeletelt sajt (2 szelet)
só
fokhagyma granulátum
vaj az edény kikenéséhez
Készítheted "hagyományos" kolbásszal is, de most a böjti változatot választottam :)
Elkészíteni egyszerűbb:
Vajazd ki a sütőformát, majd tedd le az első tésztalapot. Keverd össze a tejfölt, a túrót, fél deci vizet, a sót és a fokhagyma granulátumot. Kend meg a keverékkel a tésztalapot, szórd meg a szétmorzsolt kolbásszal. Ezt addig ismételd, amíg mind a hat tésztalapot felhasználtad, és a töltelék is elfogyott. Ezután tegyél alufóliát az edényre és tedd be a sütőbe közepes fokozaton, hogy inkább párolódjon, mint süljön. Ha a tésztalapok megpuhultak (villával ellenőrizheted), akkor vedd le a fóliát és tedd a tetejére a két szelet sajtot. Ha szépen megpirult, akkor kész az étel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.