Tortilla chips

2016/12/18. - írta: Két Személyre

Ha saját magad készítenél sós rágcsálnivalót, akkor próbálkozz meg a tortilla chips-szel. Alapanyagból kevés kell, viszont türelem annál inkább:

20dkg kukoricaliszt
8dkg vaj
2 csapott teáskanál só
1dl meleg víz

A tésztát gyúrd össze, majd készíts belőle 12 golyót. Ezeket nyújtsd ki laposra, úgy, hogy közben meg is forgatod. Ehhez kell a türelem, mert könnyen szakad a tészta. Javaslom, hogy lisztes tenyérrel lapogasd, amíg 10-12cm átmérőjű lapokat kapsz. Én próbáltam inkább hosszúkásra formázni, hogy kettő elférjen a serpenyőben. Ha elég vékonyra nyújtottad, akkor viszont a serpenyőbe áttenni nem könnyű. Én sütőlapáttal alányúltam a gyúródeszkán, és azzal tettem át, úgy, hogy szép lassan lehúztam róla, bele a serpenyőbe.

tortilla_serpenyoben.jpg

Ha mindkét oldala szép foltosra pirult, akkor kész is van, jöhet a következő kettő. Ha igazi tortilla chipset akarsz, akkor szeleteld fel egy nagy késsel háromszög alakúra. Amikor még meleg, akkor könnyebb, mert nem törik el olyan könnyen.

tortilla_talban.jpg

Ha van otthon valamilyen szósz hozzá, akkor azzal is eheted.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszemelyre.blog.hu/api/trackback/id/tr5312056511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása