Ha saját magad készítenél sós rágcsálnivalót, akkor próbálkozz meg a tortilla chips-szel. Alapanyagból kevés kell, viszont türelem annál inkább:
20dkg kukoricaliszt
8dkg vaj
2 csapott teáskanál só
1dl meleg víz
A tésztát gyúrd össze, majd készíts belőle 12 golyót. Ezeket nyújtsd ki laposra, úgy, hogy közben meg is forgatod. Ehhez kell a türelem, mert könnyen szakad a tészta. Javaslom, hogy lisztes tenyérrel lapogasd, amíg 10-12cm átmérőjű lapokat kapsz. Én próbáltam inkább hosszúkásra formázni, hogy kettő elférjen a serpenyőben. Ha elég vékonyra nyújtottad, akkor viszont a serpenyőbe áttenni nem könnyű. Én sütőlapáttal alányúltam a gyúródeszkán, és azzal tettem át, úgy, hogy szép lassan lehúztam róla, bele a serpenyőbe.
Ha mindkét oldala szép foltosra pirult, akkor kész is van, jöhet a következő kettő. Ha igazi tortilla chipset akarsz, akkor szeleteld fel egy nagy késsel háromszög alakúra. Amikor még meleg, akkor könnyebb, mert nem törik el olyan könnyen.
Ha van otthon valamilyen szósz hozzá, akkor azzal is eheted.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.