Tejfölös bableves

2016/11/20. - írta: Két Személyre

Ez egy régi nagypénteki recept, hívják böjti bablevesnek is. Természetesen nem csak Húsvétkor esik jól a kellemes ízvilága.

Kevés hozzávalóra van szükséged:

10dkg tarkabab
2db sárgarépa
1db fehérrépa
fél karalábé
fél doboz tejföl


Egy fontos előkészületet kell megtegyél:

Előző este áztasd be a babot legalább kétszeres mennyiségű hideg vízbe.

Másnapi teendőid:

A zöldségeket pucold meg, és karikázd fel, vagy vágd csíkokra, ízlésed szerint. A babot tedd fel főni 1 liter vízben, egy kevés sóval. Kb. 1 óra alatt elkezd puhulni a bab, ekkor add hozzá a zöldségeket is. Ha kóstolás után szükségesnek érzed, adj hozzá még sót, a zöldségek felvesznek majd belőle. Még 30 perc, és azok is megpuhulnak. Vegyél ki egy merőkanál levest egy tálba, és habverővel keverd bele a tejfölt, utána az egészet add hozzá a leveshez. Jól passzol hozzá a krumpligombóc, a széles metélt, vagy a csipetke. 

tejfolos_bableves.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszemelyre.blog.hu/api/trackback/id/tr6011975304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása