Ez egy régi nagypénteki recept, hívják böjti bablevesnek is. Természetesen nem csak Húsvétkor esik jól a kellemes ízvilága.
Kevés hozzávalóra van szükséged:
10dkg tarkabab
2db sárgarépa
1db fehérrépa
fél karalábé
fél doboz tejföl
só
Egy fontos előkészületet kell megtegyél:
Előző este áztasd be a babot legalább kétszeres mennyiségű hideg vízbe.
Másnapi teendőid:
A zöldségeket pucold meg, és karikázd fel, vagy vágd csíkokra, ízlésed szerint. A babot tedd fel főni 1 liter vízben, egy kevés sóval. Kb. 1 óra alatt elkezd puhulni a bab, ekkor add hozzá a zöldségeket is. Ha kóstolás után szükségesnek érzed, adj hozzá még sót, a zöldségek felvesznek majd belőle. Még 30 perc, és azok is megpuhulnak. Vegyél ki egy merőkanál levest egy tálba, és habverővel keverd bele a tejfölt, utána az egészet add hozzá a leveshez. Jól passzol hozzá a krumpligombóc, a széles metélt, vagy a csipetke.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.