Szükség lesz néhány dologra, érdemes előre felkészülni az alábbiakkal:
1 evőkanál olaj
1 fej hagyma
fél kg sütőtök
1 gerezd fokhagyma
2 zöldségleves kocka
fél deci tejszín
só
bors
chilipor
További előkészületet igényel a sütőtök és az alaplé:
Hámozd meg, darabold fel, és süsd meg fél óra alatt a tököt a sütőben.
Forralj 1 liter vizet, és dobd bele a két leveskockát.
Lássunk a leveshez:
A hagymát kockázd fel, és pirítsd üvegesre az olajon. Add hozzá az átpasszírozott fokhagymát. Ezután jöhet bele a megsütött és villával összenyomkodott sütőtök. Kis pirítás után mehet rá az alaplé, a só a bors és a kevés chilipor. A sóval vigyázz, az alaplé már eleve sós! Főzd negyed órát, utána botmixerrel pépesítsd homogénné. Add hozzá a tejszínt, és forrald össze.
Tálaláskor csöpögtethetsz rá tökmagolajat, vagy pirított kenyérkockát szórhatsz rá reszelt sajttal.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.