Sütőtök krémleves - nem édes verzió

2016/11/20. - írta: Két Személyre

Szükség lesz néhány dologra, érdemes előre felkészülni az alábbiakkal:

1 evőkanál olaj
1 fej hagyma
fél kg sütőtök
1 gerezd fokhagyma
2 zöldségleves kocka
fél deci tejszín

bors
chilipor

További előkészületet igényel a sütőtök és az alaplé:

Hámozd meg, darabold fel, és süsd meg fél óra alatt a tököt a sütőben.
Forralj 1 liter vizet, és dobd bele a két leveskockát.

Lássunk a leveshez:

A hagymát kockázd fel, és pirítsd üvegesre az olajon. Add hozzá az átpasszírozott fokhagymát. Ezután jöhet bele a megsütött és villával összenyomkodott sütőtök. Kis pirítás után mehet rá az alaplé, a só a bors és a kevés chilipor. A sóval vigyázz, az alaplé már eleve sós! Főzd negyed órát, utána botmixerrel pépesítsd homogénné. Add hozzá a tejszínt, és forrald össze.

Tálaláskor csöpögtethetsz rá tökmagolajat, vagy pirított kenyérkockát szórhatsz rá reszelt sajttal.

sutotokleves01.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszemelyre.blog.hu/api/trackback/id/tr3411975242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása