Mit keress a szekrényben:
15dkg krumplit (1 közepes darab)
25dkg hagymát (öt kisebb darab)
1 evőkanál olajat
1 zöldségleves kockát
50ml tejszínt
1 kiskanál sót
Botmixert
Mit tegyél a fentiekkel:
Hámozd meg a krumplit és a hagymát. A krumplit kockázd fel nagyobb darabokra. Az egyik hagymát kockázd apróra, a maradékot pedig csíkozd fel. A krumplit egy kiskanál sóval tedd fel főni 25 percre. A felaprított hagymát pirítsd az olajon kb, 5 percig kis lángon, majd öntsd fel 1 liter vízzel. Dobd bele a leveskockát, majd a csíkokra szedett hagymákat is. Főzd addig, amíg a krumpli megpuhul a másik lábosban. Ha a krumpli megpuhult, akkor szedd ki a főzővízből, törd össze villával, és tedd bele a levesbe. A botmixerrel adj neki egy keveset, ne teljesen homogénre, maradjanak hagymaszálak a levesben! Add hozzá a tejszínt, és 5 perc alatt forrald össze.
4 adag levest kapsz a végén, tányéronként 120Kcal energia tartalommal
Ha úgy érzed, akkor piríts kenyeret hozzá a sütőben úgy, hogy sajtszeletet teszel rá. Ettől tartalmasabb lesz az étel, akár főétkezésnek is elmegy. Ha nagyon menő akarsz lenni, akkor kibelezett, pirított cipóban is tálalhatod.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.