Tejszínes hagymaleves

2016/11/13. - írta: Két Személyre

Mit keress a szekrényben:

15dkg krumplit (1 közepes darab)
25dkg hagymát (öt kisebb darab)
1 evőkanál olajat
1 zöldségleves kockát
50ml tejszínt
1 kiskanál sót
Botmixert

Mit tegyél a fentiekkel:

Hámozd meg a krumplit és a hagymát. A krumplit kockázd fel nagyobb darabokra. Az egyik hagymát kockázd apróra, a maradékot pedig csíkozd fel. A krumplit egy kiskanál sóval tedd fel főni 25 percre. A felaprított hagymát pirítsd az olajon kb, 5 percig kis lángon, majd öntsd fel 1 liter vízzel. Dobd bele a leveskockát, majd a csíkokra szedett hagymákat is. Főzd addig, amíg a krumpli megpuhul a másik lábosban. Ha a krumpli megpuhult, akkor szedd ki a főzővízből, törd össze villával, és tedd bele a levesbe. A botmixerrel adj neki egy keveset, ne teljesen homogénre, maradjanak hagymaszálak a levesben! Add hozzá a tejszínt, és 5 perc alatt forrald össze.

4 adag levest kapsz a végén, tányéronként 120Kcal energia tartalommal

Ha úgy érzed, akkor piríts kenyeret hozzá a sütőben úgy, hogy sajtszeletet teszel rá. Ettől tartalmasabb lesz az étel, akár főétkezésnek is elmegy. Ha nagyon menő akarsz lenni, akkor kibelezett, pirított cipóban is tálalhatod.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszemelyre.blog.hu/api/trackback/id/tr9811958639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása