Sajtos-tejfölös knédli

2016/11/13. - írta: Két Személyre

Hogyan láss hozzá:

Szerezz egy rúd mirelit krumplis knédlit valamelyik cseh Tesco-ból (a Brno-Budapest 3 órás utat kibírja). Persze lehet, hogy Pozsonyban is megkapod ugyanezt.

Mit csinálj, ha megérkeztél Brno-ból:

Tegyél egy lábosba egy kevés vizet, tedd bele a pároló betétet (ha nem vagy képben ezzel az eszközzel, akkor az IKEA oldalán keress rá), erre a knédlit, majd tedd fel a tűzhelyre kis lángon egy fél órára (arra figyelj, hogy a víz ne párologjon el teljesen a lábosból, mert az nem tesz jót se az ételnek, se a lábosnak...) Egy hústűvel, vagy villával tudod ellenőrizni, hogy megpuhult-e már. Ha kész, akkor egy lapáttal vedd ki egy vágódeszkára, és éles késsel szeleteld fel 1 centi vastag szeletekre.

Amíg párolódik a knédli, addig vegyél ki egy doboz tejfölt és 10 dkg sajtot a hűtőből. a sajtot reszeld le, és a felét add hozzá a tejfölhöz. Önts hozzá fél deci vizet is, hogy hígabb legyen. Sózd meg, szórj bele egy kevés fokhagyma granulátumot és csiliport, majd keverd össze az egészet.

A felszeletelt knédlit tedd tányérra, szedd rá a tejfölt, és szórd a tetejére a maradék reszelt sajtot.

tejfolos_knedli.jpg

Elég tartalmas étel, 750Kcal egy adag.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszemelyre.blog.hu/api/trackback/id/tr4011958753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása