Hogyan láss hozzá:
Szerezz egy rúd mirelit krumplis knédlit valamelyik cseh Tesco-ból (a Brno-Budapest 3 órás utat kibírja). Persze lehet, hogy Pozsonyban is megkapod ugyanezt.
Mit csinálj, ha megérkeztél Brno-ból:
Tegyél egy lábosba egy kevés vizet, tedd bele a pároló betétet (ha nem vagy képben ezzel az eszközzel, akkor az IKEA oldalán keress rá), erre a knédlit, majd tedd fel a tűzhelyre kis lángon egy fél órára (arra figyelj, hogy a víz ne párologjon el teljesen a lábosból, mert az nem tesz jót se az ételnek, se a lábosnak...) Egy hústűvel, vagy villával tudod ellenőrizni, hogy megpuhult-e már. Ha kész, akkor egy lapáttal vedd ki egy vágódeszkára, és éles késsel szeleteld fel 1 centi vastag szeletekre.
Amíg párolódik a knédli, addig vegyél ki egy doboz tejfölt és 10 dkg sajtot a hűtőből. a sajtot reszeld le, és a felét add hozzá a tejfölhöz. Önts hozzá fél deci vizet is, hogy hígabb legyen. Sózd meg, szórj bele egy kevés fokhagyma granulátumot és csiliport, majd keverd össze az egészet.
A felszeletelt knédlit tedd tányérra, szedd rá a tejfölt, és szórd a tetejére a maradék reszelt sajtot.
Elég tartalmas étel, 750Kcal egy adag.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.