Sokan akkor készítenek kókuszgolyót, ha gyorsan szeretnének elkészíteni valami egyszerű sütit. Ez a recept inkább azoknak szól, akik nem bánják a plusz munkát, viszont az klasszikus ízre vágynak.
Azért nem kell hozzá sok összetevő:
50dkg darált keksz
20dkg porcukor
10dkg vaj
2 evőkanál kakaó
1 üveg meggybefőtt
2dl tej
6 kávéskanál rum aroma
1 csomag kókuszreszelék
Némi előkészületet igényel:
Szűrd le a konzervet, és tedd külön tálba a levet és a meggyet. A meggyet tapogasd át, hogy nem maradt-e benne mag. Az átvizsgált meggyre önts vissza annyi levet, hogy ellepje. Keverj hozzá 2 kávéskanál rum aromát, és hagyd állni egy fél órát.
Így készítsd el a masszát:
Öntsd bele egy keverőtálba a darált kekszet, porcukrot, vajat, kakaót, a maradék kompót levet és a négy kávéskanál rum aromát. Dolgozd össze kézzel az egészet, amíg homogén nem lesz. Ahhoz, hogy ne legyen fojtós, kell még bele a tej is. Ezt fokozatosan öntsd bele, nehogy eláztasd a tésztát, és dolgozd át az egészet. Menet közben kóstold meg, hogy elég krémes-e az állaga. Ha nem érzed szükségesnek, akkor nem kell mind a két deci tejet felhasználnod. Öntsd le a levet a kimagozott meggyről (ha gondolod, belemehet a tésztába). Ezután nagyobb diónyi masszát vegyél a tenyeredbe, formázz belőle golyót, aztán lapítsd ki koronggá. Ezután mehet a közepébe két darab kimagozott meggy. Most össze kell zárd a meggy felett a masszát, és újból golyóvá kell formázd a sütit. Ha ezzel is meg vagy, akkor forgasd meg a golyót kókuszreszelékben. Ha mindezt harmincszor megcsináltad, akkor kész is vagy, elfogyott a tésztád.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.