Rakott krumpli kolbász nélkül

2016/11/13. - írta: Két Személyre

Gondolom már gyanús neked, hogy egyik receptemben sincs hús. Ha mégsem tűnt volna fel eddig, akkor a mostani recept címéből is kiderülhet számodra a jelenlegi étkezési szokásom alapvető eleme, illetve annak mellőzése: nincs hús, amíg másképpen nem gondolom. Csak azért szólok, hogy ne csodálkozz olvasás közben.

Szóval, kelleni fog:

80 dkg krumpli
1 doboz tejföl (140g)
Fél parenyica sajt (5dkg)
2 tojás
4 kis vega virsli (8dkg), a DM-ben beszerezhető csomag fele

Bors
Kevés vaj, a sütőforma kikenéséhez
Sütőforma (nem túl nagy, hogy több réteg férjen egymásra)

Kezdjük az elején:

A krumplit hámozd meg, és vágd karikára. Tedd fel főni egy lábosban, egy kiskanál sóval. A tojást főzd meg 8 perc alatt. Ha a forró tojásra hideg vizet engedsz, akkor könnyebb lesz megpucolni. A tojást vágd fel a szeletelővel. A virslit vágd karikára, a sajtot kicsi kockákra. A tejfölt keverd össze kevés őrölt borssal, sóval és fél deci vízzel. Ezzel minden elő van készítve. Kezd a krumplival a sütőformába halmozást. Minden sorra kell tejföl, szeletelt tojás, sajt és "virsli", aztán jöhet a következő réteg. Ha minden elfogyott, akkor mehet be a sütőbe közepes fokozaton kb. 45 percre. Ha már pirul a teteje, akkor kész van.

rakott_krumpli.jpg

Ennél az ételnél sem kell félni, hogy éhes maradsz. Egy adag 720Kcal. (Ha kíváncsi vagy, honnan tudom: az összetevők energia tartalmát összeadom és elosztom kettővel.)

Címkék: krumpli rakott
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ketszemelyre.blog.hu/api/trackback/id/tr6111958829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása